3D Klok

Geplaatst op

Printplaten zagen

Gezaagde printplaaten Gezaagde printplaaten

Nu is het tijd om al de verlichting voor in de ge-3D-printen segmenten te maken.

Zaag uit een experimenteer printplaat 28 kleinere plaatjes van ongeveer 3x13 gaatjes. Zie bovenstaande afbeelding

Voor het : in het midden moet je ook nog 2 keer een 4x4 gaatjes printplaat maken.

Solderen

Elk segment zal 2 5050 SMD leds en 2 220 ohm weerstanden bevatten. Soldeer deze volgens onderstaande afbeelding, de geperforeerde printplaten zijn eigenlijk niet bedoeld voor smd componenten maar met een beetje gepruts gaat het prima. Het is het gemakkelijkst om eerst aan een kant van de printplaat een beetje soldeer te doen, en dan met een pincet de led erin duwen terwijl je het tin verwarmd.

Voor het : in het midden is er maar 1 led en 1 weerstand per punt aanwezig.

Gesoldeerd Gesoldeerd

Als alle smd componenten gesoldeerd zijn, is het tijd om de kabels er aan te solderen. Ik heb ongeveer 5cm bandkabel genomen, en dat afgescheurd in stukken van 2 aders. Zorg dat deze kabeltjes zeker goed vast gesoldeerd zitten, zodat wanneer ze gelijmd zijn in hun behuizing niet meer loskomen.

Lijmen in behuizing

In de ge-3D-printen behuizingen zijn in sparingen voorzien waar de printplaten perfect zouden moeten inpassen, als dit niet het geval is kun je best met een klein vijltje de printplaat wat verkleinen. Mochten er nog printplaten los zitten kun je deze best vast zetten met een beetje alleslijm.

Printplaten gelijmd in behuizing Printplaten gelijmd in behuizing
Huidige pagina 4. De verlichting voor de segmenten 1. Introductie 2. De segmenten maken 3. Het frame voorbereiden 4. De verlichting voor de segmenten 5. Controller printplaat maken 6. Lijmen 7. Aansluiten 8. Programmeren 9. Afwerking Geschreven door

Reacties

Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit