DCC++ basisstation bouwen

Geplaatst op

DCC staat voor Digital Command Control. Het is een systeem gemaakt voor het digitaal (= onafhankelijk commando's sturen) aansturen van treinen op een modelspoorbaan. De stroom en de communicatie loopt over 2 draden. Er wordt namelijk stroom op de rails gezet, die van polariteit wisselt om berichten door te geven.

Een DCC systeem heeft een basisstation die de signalen het spoor op stuurt. Dit basisstation genereert de signalen om naar de decoders te sturen, die in de locomotieven zitten. Elke decoder heeft een uniek identificatienummer. Deze decoders kunnen de signalen op het spoor decoderen en stroom leveren aan de motor, of andere accessoires zoals koplampen. Op een DCC systeem kunnen ook nog andere dingen worden aangesloten, zoals wissels, verlichting of seinen. Deze hebben dan ook een decoder nodig die de signalen kan decoderen en de stroom levert.

Het grootste probleem met het systeem is dat de basisstations vaak erg duur zijn. Gelukkig levert het DCC++ systeem van Gregg Berman (GitHub, YouTube) hier een oplossing voor. Zijn systeem maakt gebruik van de bekende Arduino bordjes gecombineerd met een motor shield om het signaal te genereren.

Huidige pagina 1. Introductie 1. Introductie 2. Hardware 3. Software 4. Problemen oplossen Geschreven door Website Ik ben een software developer, maar heb ook veel interesse in elektronica.

Reacties

Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit