Led strips

Wat is een LED-strip?Een LED Strip is een flexibel lint van kunststof met een daarop kleine LED-lampjes om een verlicht effect te produceren.
56 resultaten Sorteer op
50 van de 56 producten bekeken


Wat is een LED-strip?

Een LED Strip is een flexibel lint van kunststof met een daarop kleine LED-lampjes om een verlicht effect te produceren. LED-strips kun je bijna overal ophangen en worden vaak gebruikt als accentverlichting of als sfeerverlichting. Hierdoor zijn LED-strips erg populair om bijvoorbeeld te plaatsen achter de tv, in kasten en keukens. LED-strips zijn er in alle kleuren, waaronder wit, warm wit, rood, groen en blauw. Sommige LED-strips kunnen ook worden bestuurd met behulp van een mobiele app of afstandsbediening, zodat je de kleur of intensiteit van het licht kunt veranderen. LED-strips zijn over het algemeen zeer energiezuinig en hebben een lange levensduur. Wat ook een groot voordeel is van een LED-strip, is dat ze relatief eenvoudig te installeren zijn. Hierdoor zijn ze een populaire keuze voor zowel in huis als kantoren, winkels en werkplaatsen.

De vele voordelen van LED-strips ten opzichte van traditionele lampen

Een van de belangrijkste voordelen van LED-strips ten opzichte van traditionele lampen is dat ze veel veelzijdiger zijn in termen van installatie. LED-strips kunnen op de meest uiteenlopende plaatsen worden geïnstalleerd, zoals onder kasten, achter rekken en zelfs in krappe ruimtes. De veelzijdigheid van LED-strips maakt ze daarom ideaal voor gebruik in zowel residentiële als commerciële omgevingen. Een ander voordeel van LED-strips is dat ze veel energiezuiniger zijn dan traditionele lampen. LED-strips gebruiken minder elektriciteit om dezelfde hoeveelheid licht te produceren, wat na verloop van tijd een aanzienlijke besparing kan opleveren. Bovendien genereren LED-strips zeer weinig warmte, waardoor ze veiliger en comfortabeler te gebruiken zijn in gesloten ruimtes. LED-strips bieden ook een breed scala aan kleuropties en zijn daarom perfect om in te zetten als sfeerverlichting. Koelwitte LED-strips kunnen bijvoorbeeld een rustige en ontspannende omgeving creëren, terwijl warmwitte LED-strips kunnen worden gebruikt om een gezellige en uitnodigende sfeer toe te voegen. Dankzij de vele kleuren die je kunt instellen met een LED-strip is er altijd een sfeer-optie waarnaar jij op zoek bent! In het algemeen bieden LED-strips een aantal voordelen ten opzichte van traditionele lampen, waardoor ze een ideale keuze zijn voor een groot aantal toepassingen.

Hoe kan ik een LED-strip aansluiten?

LED strips met een enkele kleur zijn het makkelijkste aan te sluiten, deze hebben een + en - draad welke aan een geschikte voeding aangesloten moet worden met de juiste specificaties, voor de meeste LED strips geldt een spanning van 12V en ongeveer 1A per meter. Er zijn ook LED strips beschikbaar die gevoed worden via een USB kabel.Daarnaast heb je meerkleurige strips zoals deze RGB LED strip waarbij er meerdere kanalen (lichtkleuren) aanwezig zijn die tegelijkertijd gevoed moeten worden. Door de stroom te varieren op de kanalen kan het licht worden gemengd, als je rood en groen bijvoorbeeld combineert, krijg je een geel licht. Voor deze LED strips zijn RGB LED strip controllers beschikbaar.Digitale LED strips zijn het moeilijkste te besturen, deze hebben net zoals de LED strips met enkele kleur een + en - draad, maar ook een connector voor het stuursignaal. Dit stuursignaal moet afhankelijk van de gebruikte LED chips aan een bepaald protocol en timing voldoen. Doordat de LEDs hierdoor individueel aangestuurd worden, zijn er mooie lichteffecten mogelijk, wat met de andere strips niet mogelijk is.Tot slot zijn er nog slimme LED strips welke in de voorgaande 3 categorieën kunnen vallen. Echter het verschil van deze strips is dat ze al voorzien zijn van een controller die het technische deel wegneemt. De controller kan via USB of een adapter worden aangesloten en kan door middel van een afstandsbediening, andere IoT devices of App op je telefoon worden aangestuurd.
Klantbeoordelingen over Led strips

Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit