Kogellagers

Ben je op zoek naar betrouwbare en hoogwaardige kogellagers voor je 3D printer of CNC toepassingen? Zoek niet verder dan onze selectie kogellagers! Deze lagers zijn ontworpen om een soepele, nauwkeurige lineaire beweging te bieden en kunnen de hoge snelheden en precisie aan die vereist zijn voor 3D-printen en CNC-machines.
2 resultaten Sorteer op


Wat zijn kogellagers?

Een kogellager is een type lager dat kogels gebruikt om wrijving te verminderen en een ballast te ondersteunen. Kogellagers bestaan uit een binnenring, een buitenring en een aantal kogels die op hun plaats worden gehouden door een kooi. De kogels zijn gemaakt van staal of keramiek en rollen tussen de binnen- en buitenring, waardoor wrijving wordt verminderd en het lager soepel kan draaien. Kogellagers worden gebruikt in een breed scala aan toepassingen, van auto's en machines tot huishoudelijke apparaten en sportartikelen.

Hoe monteer ik op de juiste manier kogellagers in mijn 3D-printer of CNC-machine?

Het correct installeren van kogellagers in een 3D-printer of CNC-machine is essentieel voor een soepele en nauwkeurige beweging en voor een langere levensduur van het lager. Hier zijn een paar stappen om te zorgen voor een juiste installatie van kogellagers:

  1. Reinigen: Voordat je de kogellager installeert, moet je ervoor zorgen dat je zowel de kogellager als de pasvlakken reinigt. Dit helpt voorkomen dat vuil in het lager terechtkomt en schade veroorzaakt.
  2. Smering: Breng een kleine hoeveelheid smering aan op het lager en de pasvlakken. Dit zal helpen om wrijving te verminderen en de levensduur van het lager te verlengen.
  3. Plaatsen: Druk de kogellager voorzichtig op zijn plaats, zorg ervoor dat het goed zit en dat de flens, indien aanwezig, in de juiste positie zit.
  4. Uitlijning: Zorg ervoor dat het lager goed is uitgelijnd met de pasvlakken, dit is belangrijk om een soepele beweging te garanderen en schade aan de kogellager te voorkomen.
  5. Bevestig: Als de kogellager op zijn plaats wordt gehouden door bijvoorbeeld schroeven of tie-wraps, zorg er dan voor dat alles stevig aangedraaid en aangetrokken is.
  6. Test: Zodra de kogellager is geïnstalleerd, test je de machine om er zeker van te zijn dat deze soepel beweegt en dat er geen overmatig geluid of trillingen zijn.Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit