DSMR-logger V4 (Slimme Meter uitlezer)

Geplaatst op

Telegram ontvangen

Het telegram wordt door de Slimme Meter via pin 5 van de RJ12 connector met een geïnverteerde 5volt TTL logica verstuurd. Voor de ESP8266 moet dit signaal zowel (terug) geïnverteerd- als geschikt gemaakt worden voor 3v3 logica van de ESP8266.

Lever-Shifter / Inverter Circuit Lever-Shifter / Inverter Circuit

In rust zal R6 de Base van Q1 “hoog” trekken, waardoor Q1 “gesloten” wordt en de Collector, en daarmee Rx_SM “laag” zal zijn. Als Tx_SM “laag” is zal de Base van Q1 óók “laag” worden en zal Q1 “open” gaan staan. De Collector en daarmee ook Rx_SM zal door R8 naar 3v3 getrokken worden. Rx_SM is dan dus “hoog”. Komt er bij Tx_SM een “hoog” signaal binnen, dan zal de Base van Q1 ook “hoog” worden. Hierdoor gaat Q1 geleiden en zal de Collector samen met Rx_SM “laag” worden.

Lever-Shifter / Inverter op het 1of!-Proto bordje Lever-Shifter / Inverter op het 1of!-Proto bordje
Hierboven zie je hoe dat deel van het schema er op het 1of!-Proto bordje uitziet.
Huidige pagina 3. Telegram verwerken 1. Introductie 2. Data Request Circuit 3. Telegram verwerken 4. I2C Interface 5. ADC Interface 6. Putting It All Together 7. Een mooie verpakking Geschreven door Website Willem Aandewiel (1955) heeft als achtergrond een opleiding in elektronica en digitale technieken. Het grootste deel van zijn werkbare leven heeft hij echter in de automatisering gewerkt waar hij zo'n beetje in alle disciplines van programmeur tot projectleider en projectmanager heeft gewerkt. Willem was één van de eerste Nederlanders met een micro-computer (KIM-1, 1976) in een tijd dat de PC nog moest worden uitgevonden. Tegenwoordig houdt hij zich vooral bezig met het ontwerpen en maken van kleine elektronische schakelingen met microprocessoren. Zijn ‘mission in life’ is om mensen enthousiast te maken voor het zelf maken van elektronische schakelingen, microcomputers en programmeren.

Reacties

Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit