Breadboard compatible breakouts

Ben je van plan je breadboard mogelijkheden uit te breiden? Deze breakout boards maken het eenvoudig om verschillende componenten aan te sluiten, van sensoren tot microcontrollers, voor betrouwbare en stabiele schakelingen. Bestel vandaag nog de perfecte tools om je ideeën tot leven te brengen!
13 resultaten Sorteer op


De 3 populairste Breadboard compatible breakouts

Wat is een breakout board en hoe werkt het?

Een breakout board is een compacte module die toegang geeft tot de pinnen van een microcontroller of geïntegreerde schakeling. Het belangrijkste doel van een breakout board is om het gemakkelijker te maken om deze kleine en dicht opeengepakte componenten aan te sluiten op andere componenten, zoals sensoren, actuatoren of andere schakelingen. Het bord brengt de belangrijkste aansluitingen naar buiten door middel van aansluitpunten, meestal via headers. Hierdoor kan je snel en eenvoudig experimenteren met verschillende configuraties en je schakelingen testen zonder dat je zorgen hoeft te maken over het maken van directe verbindingen met het onderdeel zelf.

Hoe verbind ik een breakout board met een breadboard?

Om een breakout board op een breadboard aan te sluiten, gebruik je meestal jumper wires. Je kan in sommige gevallen ook de breakout rechtstreeks op het breadboard bevestigen met behulp van male headers.

Welke componenten kan ik aansluiten op een breakout board?

Met een breakout board kan je verschillende soorten componenten op een breadboard of printplaat aansluiten, waaronder sensoren, actuatoren en andere geïntegreerde schakelingen. Enkele veelvoorkomende componenten die op een breakout board kunnen worden aangesloten, zijn:

  • Sensoren: temperatuur, licht, beweging, geluid, vochtigheid, enz.
  • Actuatoren: motoren, relais, leds, zoemers, enz.
  • Geïntegreerde schakelingen: microcontrollers, versterkers, analoog-naar-digitaal-omzetters (ADC's), digitaal-naar-analoog-omzetters (DAC's), enz.

Kan ik meerdere breakout boards op één breadboard gebruiken?

Afhankelijk van de ruimte kan je meerdere breakout boards op één breadboard aansluiten. Dit kan handig zijn wanneer je meerdere componenten moet aansluiten, of wanneer je een complexere schakeling wilt bouwen. Om meerdere breakout boards op één breadboard te gebruiken, verbindt je eenvoudig elk breakout board met het breadboard volgens hetzelfde proces alsof je er maar één gebruikt. Gebruik vervolgens jumper wires om de verschillende breakout boards met elkaar of met andere componenten in je schakeling te verbinden. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de spanningsniveaus en signalen tussen de breakout boards en andere componenten goed op elkaar zijn afgestemd om schade of compatibiliteitsproblemen te voorkomen.
Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit