ESD Antistatisch gereedschap

Antistatisch gereedschap is gemaakt van een speciaal materiaal dat niet statisch oplaadbaar is en dus ook geen statische ontlading geeft, zoals dat wel bij gewoon gereedschap kan ontstaan.
18 resultaten Sorteer op


De 3 populairste ESD Antistatisch gereedschap

Wat is het belang van een antistatische werkomgeving?

Statische elektriciteit is overal, zelfs in je lichaam kan een elektrische lading worden opgebouwd van enkele 1000 volts. Over het algemeen merk je hier niets van, tot je bijvoorbeeld een deurklink vastpakt waar de lading naar over springt. Deze statische elektriciteit ontstaat wanneer 2 slecht- of niet geleidende stoffen in contact komen met elkaar. Denk hierbij aan de wrijving van je kleding tegen een ander stoffen voorwerp. Deze vonken kunnen er bij elektronica componenten voor zorgen dat deze beschadigd raken. Daarom is het belangrijk dit te voorkomen. Je kan dit voorkomen door gebruik te maken van antistatische tools, welke zo ontworpen zijn dat ze geen statische lading kunnen vasthouden.

Wat is antistatisch gereedschap?

Antistatisch gereedschap is handig wanneer je geen elektrisch geladen schokken wilt krijgen tijdens je project. Antistatisch gereedschap is gemaakt van materiaal dat niet statisch oplaadbaar is zodat het ook geen statische ontlading geeft. We hebben verschillende antistatische gereedschappen waaronder antistatische armbanden, antistatische pincetten en antistatische borstels.

Antistatische armband

Een antistatische armband kan je aan je arm hangen om jezelf te ontladen van stroom. Met een antistatische armband kan je geen stroom schokken doorgeven aan je schakeling waardoor de componenten beter beschermd zijn tegen eventuele schade die kan ontstaan door een statische schok.

Antistatische ziplocksAntistatische ziplock zakjes zijn ideaal wanneer je componenten wilt opbergen wanneer je ze een tijdje niet gaat gebruiken. Met een antistatisch ziplock zakje zijn je componenten beschermd tegen stof, vuil en elektrische ladingen.

Antistatische borstels

Antistatische borstels worden gebruikt om printplaten en componenten te ontdoen van stof en ander vuil. Met een antistatische borstel kan je printplaten reinigen zonder dat er een antistatische lading overgedragen kan worden. Zo blijven je componenten veilig en krijgen ze geen schade vanwege statische schok.

Niet geleidende, antistatische pincetten

De niet geleidende, antistatische pincetten zijn erg handig wanneer je componenten wilt beschermen tegen statische lading. Met pincetten kan je het precisiewerk in je project uitvoeren zonder de componenten te beschadigen. Antistatische pincetten zijn hierdoor echt een must in sommige soldeer projecten.

Antistatische matten

Antistatische matten worden gebruikt bij het knutselen met gevoelige elektronica. De matten zijn doorgaans gemaakt van rubber met een geleidende laag om antistatische ontlading op een veilige en efficiente manier te absorberen en weg te voeren.

Siliconen soldeermatten

Siliconen soldeermatten worden doorgaans gebruikt in soldeerprojecten en reparatiewerkzaamheden. Deze matten zijn antistatisch en hittebestendig en daardoor ideaal geschikt tijdens het solderen en wanneer je werkt met gevoelige componenten. Sommige siliconen soldeermatten hebben aparte vakken om het gereedschap te ordenen en een magnetisch veld waar je kleine onderdelen zoals schroefjes in kwijt kan tijdens je project, dan rollen ze niet allemaal weg.
Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit