Tangen

Er zijn veel verschillende soorten tangen met elk hun eigen functie. Zo zijn er tangen waarmee je bijvoorbeeld iets kan vastgrijpen, kan verbuigen of kan knippen.
16 resultaten Sorteer op


De 3 populairste Tangen

Wat is een tang?

Tangen zijn handgereedschappen die zijn ontworpen voor verschillende toepassingen en kunnen worden gebruikt voor meerdere taken zoals: grijpen, vergrendelen, draaien, vasthouden, buigen of snijden van materialen zoals draden. Afhankelijk van hun toepassing zijn tangen er in vele maten en stijlen, waaronder krimptangen, striptangen, langbektangen, kniptangen en precisietangen. Sommige tangen hebben een vergrendelingsmechanisme om het gekozen materiaal of object stevig op zijn plaats te houden zonder dat het opnieuw moet worden afgesteld, waardoor ook het risico op kramp of letsel in de hand van de gebruiker bij langdurig gebruik wordt geëlimineerd.Tangen kunnen van verschillende materialen worden gemaakt, maar zijn over het algemeen gemaakt van koolstofstaal of andere geharde staallegeringen om een optimale duurzaamheid te garanderen. Dit maakt ook zwaar gebruik mogelijk zonder afbreuk te doen aan de afwerking en voorkomt roest waardoor de tangen lang sterk blijven. Om het gebruikerscomfort te garanderen zijn er soorten tangen ontworpen met soft-grip handgrepen. Deze kunnen vooral handig zijn voor frequente gebruikers, omdat deze handgrepen de handpalm en vingers dempen en spanning of kramp voorkomen.

Waar heb ik een tang voor nodig?

Als je jezelf dit moet afvragen, dan onderschat je de bruikbaarheid en veelzijdigheid van het stuk gereedschap. Tangen worden vaak gebruikt door professionals zoals elektriciens,loodgieters, timmerlieden, sieradenmakers en automonteurs, maar ze zijn ook een handighulpmiddel dat iedereen in huis moet hebben. Zo is de tang erg populair bij doe-het-zelvers voor een groot scala aan DIY projecten. Met de krimp / kniptang of een combinatie hiervan kan iedere klusser gemakkelijk lichtschakelaars en stopcontacten vervangen. Kniptangen worden in huis vaak gevruikt voor het openen van lastige verpakkingen en het knippen van metaaldraad of hard plastic. Zoals je ziet is het een essentieel stuk gereedschap dat iedereen wel eens nodig heeft.

Welke soorten tangen zijn er?

Langbektang: Deze gereedschappen zijn geschikt voor multifunctionele taken zoals buigenen krimpen en kunnen bij alles worden gebruikt, van elektrisch werk tot sieraden.

Krimptang: Een tang waarbij meerdere sneden worden gemaakt aan het uiteinde van eenaluminium of stalen buis, die vervolgens stevig wordt vastgeklemd om een iets kleinerediameter te creëren, zoals kabelschoenen of dupont connectoren.

Striptang: Een striptang is een speciaal gereedschap voor het strippen van kabels. Hierdoorkan een bestaande isolator, doorgaans vaak plastic of rubber, gecontroleerd van de geleider worden gescheiden. Zo kan er gemakkelijk een connector worden aangesloten of een soldeerverbinding worden gemaakt.

Kniptang: Een kniptang is, zoals de naam al enigszins doet vermoeden, een gereedschapwaarmee draden en kabels kunnen worden doorgeknipt. Daarnaast kan de metalen mantel van bijvoorbeeld een grondkabel ook met een kniptang worden verwijderd.

Precisietangen: Sommige tangen die hierboven worden genoemd zijn ook verkrijgbaar inkleinere maten. Deze tangen worden ook vaak precisietangen genoemd. Deze tang is zo klein dat hij kan worden gebruikt voor taken die precisie vereisen. Als het om millimeters gaat biedt zo’n precisietang de oplossing.
Klantbeoordelingen over Tangen

Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit