Meetinstrumenten

Onder deze meetinstrumenten vindt je onder anderen kabeltesters, meetsnoeren, schuifmaten, rolmaten en batterij testers.
31 resultaten Sorteer op


De 3 populairste Meetinstrumenten

Wat is het belang van een antistatische werkomgeving?

Statische elektriciteit is overal, zelfs in je lichaam kan een elektrische lading worden opgebouwd van enkele 1000 volts. Over het algemeen merk je hier niets van, tot je bijvoorbeeld een deurklink vastpakt waar de lading naar over springt. Deze statische elektriciteit ontstaat wanneer 2 slecht- of niet geleidende stoffen in contact komen met elkaar. Denk hierbij aan de wrijving van je kleding tegen een ander stoffen voorwerp. Deze vonken kunnen er bij elektronica componenten voor zorgen dat deze beschadigd raken. Daarom is het belangrijk dit te voorkomen. Je kan dit voorkomen door gebruik te maken van antistatische tools, welke zo ontworpen zijn dat ze geen statische lading kunnen vasthouden.

Antistatische armband

De antistatische armband voorkomt dat lading ontladen kan worden op elektronische onderdelen maar ook dat lading opgebouwd kan worden. Hierbij wordt de statische elektriciteit naar de aarde afgevoerd.

Hersluitbare ziplock

Om je elektronica veilig op te bergen, kan je gebruik maken van antistatische hersluitbare ziplock zakjes. Deze zorgen ervoor dat je elektronica onderdelen beschermd zijn tegen lading wanneer je de onderdelen niet gebruikt.

Siliconen soldeermat en antistatische mat

Ook kan je gebruik maken van een siliconen soldeermat die gemaakt is van antistatisch materiaal of een antistatische mat met aardingssnoer. De antistatische mat is voorzien van een aardingskabel zodat lading veilig afgevoerd kan worden. De mat werkt door middel van 2 lagen (een geleidende en niet geleidende laag) om het vormen van statische ladingen te voorkomen. Deze kan ook gecombineerd worden met een aardingsstekker bij het gebruiken van meerdere antistatische tools. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een gemeenschappelijk aardingspunt voor de verschillende aangesloten apparaten. Er bestaat ook een aardingskabel die kan gebruikt worden op een antistatische mat. Deze kan ook gebruikt worden door het aansluiten met een bijgeleverde aansluiting.

Antistatische borstels, pincetten en schroevendraaiers

Verder kan je je onderdelen, vooral printplaten ook schoonmaken met een antistatische borstel. Deze is zo gemaakt, dat hij voorkomt dat tijdens het schoonmaken van de printplaat er een kortsluiting of ontlading ontstaat. Deze maakt ook bijna geen krassen waardoor er een minimale schade aan de printplaat wordt veroorzaakt. Tot slot kan je gebruik maken van antistatische pincetten en schroevendraaiers die voorkomen dat er per ongeluk een elektrische lading wordt afgegeven bij het regelen van elektronica.

Hoe kan ik de stroom of spanning meten?

Multimeter

Eerst en vooral is het belangrijk om te weten dat je de stroom door een component meet en de spanning over een component meet. Deze 2 grootheden zijn makkelijk te meten met een multimeter. Deze stromen en spanning zijn echter wel beperkt. De meeste digitale multimeters kunnen meestal meten tot 10A en een spanning tot 600V. Belangrijk is ook om te letten op de resolutie van de multimeter. Deze geeft weer hoe nauwkeurig een gemeten waarde weergegeven wordt. Deze wordt ook wel beschreven door het aantal counts. Verder kunnen multimeters ook de weerstand meten of via een piepstand weergeven of er geleiding optreedt in een kabel. De multimeter is eenvoudig te gebruiken met 2 meetsnoeren.

Batterij tester

De batterij tester geeft je de mogelijkheid om te testen of batterijen nog werken. De meter geeft de spanning van de batterij aan. Hiermee kunnen verschillende soorten batterijen getest worden zoals AA, 9-volt of AAA batterijen. Deze bestaan ook in een digitale en analoge versie.
Klantbeoordelingen over Meetinstrumenten

Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit