Filament leds

Flexibele LED-noedels zijn buigbare LED filament strips en zijn in verschillende kleuren beschikbaar. Niet om op te eten, maar wel goed voor coole lichteffecten!
11 resultaten Sorteer op


De 3 populairste Filament leds

Wat is LED filament?

Flexibele LED-noedels zijn buigbare LED filament strips en zijn in verschillende kleuren beschikbaar. Niet om op te eten, maar wel goed voor coole lichteffecten! Deze LED filament strips zie je terug in Edison LED-lampen, gevormd in hartjes of sterren of gewoon rondgewikkeld om een leuk of warm lichteffect te creëren.

Waar is LED filament van gemaakt?

De LED filament strips zijn gemaakt van tientallen LED-diodes die aan elkaar zijn gehecht op een ultraflexibele metalen achterkant en vervolgens zijn gecoat met kleurrijke siliconen voor bescherming. Omdat de LED's parallel zijn verbonden, heb je maar 3V nodig om ze op te lichten.

Waar kan ik LED filament voor gebruiken?

Voeg wat gave neon verlichting toe aan je miniatuursets, diorama's, kerstdorpjes, poppenhuizen, waar je maar wilt!

Wat is het verschil tussen LED filament en EL wire?

We beginnen met de voordelen. LED filament loopt op gewone gelijkstroom. De LED filament strips hebben geen speciale stroombron (inverter) nodig en ze maken geen geluid. EL filament kan worden gedimd en geanimeerd met pulsbreedtemodulatie (PWM), vanaf een PWM-stuurprogramma-IC of zelfs rechtstreeks van een microcontroller-pin.Daarnaast is flexibel EL filament, zoals Noods veel flexibeler dan EL wire. Flexibele EL filament strips zijn bestand tegen strakkere bochten (op één as) en ze kunnen het aan om vaker te buigen.Maar natuurlijk zijn er ook nadelen tegenover EL wire. EL filament kan namelijk niet op verschillende lengtes worden geknipt. De lengte die in de verpakking zit, is de lengte die je krijgt. Wat je natuurlijk wel kan doen is het overige draad klein oprollen en in je opstelling verstoppen. Ook vereisen EL filament strips verbindingen aan beide uiteinden. Het gaat hier om een eenvoudige + en - verbinding, niet zoals de moeilijke structuur van EL-draad.
Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit