Neopixel slimme leds

Laat je creativiteit de vrije loop met NeoPixels en slimme leds! Levendige kleuren, aanpasbare helderheid en geavanceerde programmeeropties. Perfect voor DIY projecten, domotica en meer. Ervaar vandaag nog de toekomst van verlichting met slimme leds!
59 resultaten Sorteer op
50 van de 59 producten bekeken


De 3 populairste Neopixel slimme leds

Wat zijn Neopixels / slimme leds?

NeoPixels of slimme leds zijn een soort digitale LEDs die kunnen worden bestuurd en geprogrammeerd met behulp van een microcontroller of computer. Ze staan bekend om hun hoge helderheid, brede kijkhoek en het vermogen om een breed scala aan kleuren weer te geven. Ze staan ook bekend als individueel adresseerbare LEDs, wat betekent dat elke LED in een NeoPixel-strip of -matrix onafhankelijk kan worden aangestuurd. Ze worden vaak gebruikt in DIY elektronicaprojecten, zoals verlichtingsdisplays, domotica en interactieve installaties.

Slimme NeoPixel-LEDs gebruiken meestal een protocol zoals WS2812, WS2812B, APA102, SK6812, SK9822, LPD8806, APA104, WS2801. Ze kunnen worden bestuurd met behulp van een microcontroller zoals Arduino of een Raspberry Pi , wat geavanceerde programmering en animatie mogelijk maakt.

Hoe werkt een digitale led?

Het WS2812B-protocol, dat in de meeste digitale LEDs wordt gebruikt, is een single-wire protocol dat de besturing van meerdere LEDs met een enkele datapin mogelijk maakt. Het WS2812B-protocol lijkt sterk op de oudere WS2812- en WS2811-protocollen, maar is sneller en betrouwbaarder.

Het WS2812B-protocol gebruikt een enkele datapin om een reeks bits naar de LED te sturen. Elke LED in de keten heeft een ingebouwde microcontroller die de gegevens interpreteert en de kleur en helderheid van de betreffende LED instelt. De gegevens worden bit voor bit serieel verzonden, waarbij elke LED in de keten de gegevens doorgeeft aan de volgende LED.

Het is belangrijk te weten dat het WS2812B-protocol een strikte timing vereist. Elke afwijking hierin kan fouten in het signaal veroorzaken en ervoor zorgen dat de LEDs niet goed werken. Ook moet de microcontroller in staat zijn om de hogesnelheidsgegevensoverdracht aan te kunnen die door het protocol wordt vereist.

Hoe kan ik een digitale led aansluiten?

Het aansluiten van een digitale led, zoals een NeoPixel-led, omvat meestal het aansluiten op een microcontroller of computer en het programmeren ervan om verschillende kleuren en patronen weer te geven. Hier is een algemeen overzicht van het proces:

  1. Verzamel materialen: je hebt een digitale led nodig, een microcontroller (zoals een Arduino of Raspberry Pi ), een stroombron (zoals een batterij of voeding) en een USB -kabel om te programmeren.
  2. Sluit de LED aan: De LED heeft doorgaans vier pinnen: voeding, ground , gegevensinvoer en gegevensuitvoer. Sluit de voedingspin aan op de stroombron, de ground op de ground van de stroombron en de gegevensinvoerpin op een digitale output op de microcontroller.
  3. Schrijf de code: Gebruik een programmeertaal zoals C++ of Python om code te schrijven die de LED zal aansturen. De code moet instructies bevatten voor het instellen van de kleur en helderheid van de LED, evenals eventuele animaties of patronen die je wilt weergeven. De meeste programmeertalen hebben een library beschikbaar voor specifieke digitale leds.
  4. Upload de code: gebruik de USB-kabel om de code naar de microcontroller te uploaden.
  5. Test de LED: zodra de code succesvol is geüpload, zal de LED verschillende kleuren en patronen kunnen weergeven.Klantbeoordelingen over Neopixel slimme leds

Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit